Святкували ювілей

Радісну подію відзначив дошкільний навча¬льний заклад (ясла-садок) № 23 селища Пантаївка міста Олександрія Кіровоградської області.

Рів¬но 50 років тому (у 1968 році) відчинили двері новозбудо¬ва¬ного дитячого садка, де оселилося без¬турботне дитинство. Дошкільний заклад очолила Валентина Іванівна Литвин в 1968 році і 37 років свого життя присвятила дошкільній справі. Роботу колективу дитячого садка під вмілим керівництвом Валентини Іванівни було високо оцінено. Про це говорять численні грамоти та нагороди. Заклад прийняв участь у республіканському конкурсі на кращий дитячий садок та зайняв ІІ місце. За вагомий внесок у розвиток дошкільної справи Валентину Іванівну нагородили знаком "Відмінник освіти України". Доречно згадати про Литвина Василя Никифоровича, який поклав початок педагогічної династії і все життя пропрацював у школі вчителем. Їх два сини: Віктор Васильович та Анатолій Васильович також педагоги, які працюють на освітянській ниві. Династію продовжили двоє онуків (Юрій та Алла), які є студентами педагогічних вищих навчальних закладів. Дружини їх синів також педагоги. Якщо скласти всі роки праці всіх членів династії то буде майже 200 років. Продовжує естафету молода династія: завідуюча Буц Олена Миколаївна та нинішній керівник закладу Нерода Дар'я Миколаївна – досвідчені педагоги, які продовжують започатковані традиції та примножують надбання попередніх років.

За 50 років заклад випустив велику кількість дошкільнят, озброєних необхідними знаннями, вмінням та навичками, вихованих і підготовлених до школи; багато вихованців вийшло з цих стін і вже перші випускники приводять своїх дітей, онуків. Сам же дитсадок розквітнув і до тепер радує діток і їхніх батьків.

Найбільшою гордістю за¬кладу є його колектив, який з дня заснування садочку утворив первинну профспілкову організацію і весь свій піввіковий шлях торує в лавах Профспілки, зберігаючи та примножуючи свої традиції.

Свій ювілей працівники та вихованці дошкільного навчального закладу святкували у колі друзів. Привітати іменинників завітало чимало гостей, зокрема ветерани дошкільної освіти, хто працював у цьому дитячому садочку з початку його заснування та віддавав частинку своєї душі і серця, випускники й вихованці садочку, батьківський колектив. Серед почесних гостей були присутні начальник управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради Чернецька Вікторія Миколаївна, методист науково методичного центру управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради Коваленко Ганна Миколаївна, голова Олександрійської міської організації профспілки педагогічних працівників Слєта Віра Яківна, голова Пантаївської селищної ради Бульба Ігор Володимирович, директор ЗНЗ І- ІІІ ступенів № 16 Шохіна Яна Олександрівна. Слова для привітань було надано всім запрошеним гостям. Даруючи дитсадку-імениннику подарунки, гості зичили йому достатку, процвітання, довголіття, працівникам – задоволення від улюбленої роботи, а маленьким вихованцям - рости здоровими, розумними і не забувати дороги до світлого будинку їхнього дитинства.

На цьому святі було по родинному затишно, цікаво, радісно, просто казково! Приємно було бачити усміхнені, щасливі обличчя сивочолих ветеранів, які вітали один одного та згадували минулі роки, що присвятили рідному дитячому садочку. Вони щиро дякували за увагу, турботу та бажали усім здоров'я, творчих злетів, відчуття насолоди від нелегкої, але благородної справи, мирного неба.

Голова первинної профспілкової організації

ШЕВЧЕНКО СВІТЛАНА ОЛЕКСАНДРІВНА

Кiлькiсть переглядiв: 131

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.